Mediton İşitme Cihazları
Arama Yap
TÜM SEKTÖRLER

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Puan, Oy

Sakarya Motorsikletçi, Motorsiklet Tamircileri
Sakarya Motorsikletçi, Motorsiklet Tamircileri

Ücretsiz Üyeler

Hizmetler

Sakarya Motorsiklet Bayileri

Herkesin tutkusu haline gelen motorsiklet severlerin, bu alanla ilgili bilgi almak isteyenlerin her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Motorsiklet 'i hayatından bir an olsun ayırmayan motorsiklet tutkunlarına, motorsikletleri ile geçirdikleri süreyi daha keyifli ve neşeli bir an 'a dönüştürmek için hizmet vermektedirler. Sakarya da bulunan motorsiklet bayileri, hem alım satım işleri yapıyor hem de Motorlarınıza ihtiyaç duyulduğu takdir de bakımını yapar ya da diğer gereksinimleriniz karşılayabilmektedir. Modifiye tutkunlarına da hitap eden bu bayiler çeşitli modifiye uygulamaları uygun fiyata yapabilmektedir. Kaliteli ve oldukça güvenilir olan ulaşılabilir fiyat ilkeleri doğrultusunda müşteri memnuniyeti her zaman ön planda tutulmaktadır. Gün geçtikçe ürün yelpazesi genişleyen bu Sakarya Motorsiklet Bayileri bu hedef doğrultusunda ilerlemeyi ilke edinmiştir. Son model ürünleri ve kaliteli hizmetleri ile Sakarya motorsiklet bayileri, müşterilerinden geriye tebessüm bırakmaktadırlar.

Sakarya Motorsiklet Yedek Parça

Sakarya Motorsiklet yedek parça alımı özellikle birçok firma tarafından müşteri memnuniyeti baz alınarak yapılmaktadır. Türkiye’nin büyük yedek parça imalatçıları ile iş birliği içinde hizmet veren Sakarya motorsiklet yedek parça firmaları, her türlü motorsiklet yedek parça sektörü kapsamında perakende ve toptan satış yedek satış hizmeti sunmaktadırlar. Türkiye pazarlarının en uygun ve hesaplı fiyatları ile öne çıkan Sakarya motorsiklet yedek parçalarını en güvenilir ve en kaliteli şekilde teslim etme hizmeti içindedir.

Sakarya Motorsiklet Kulübü

Sakarya Motorsiklet Kulübü motorsiklet severleri bir araya getirmek için kurulmuş bir kulüptür. Motorsiklet i sadece bir ulaşım aracı olarak değil aynı zamanda bir tutku ve spor dalı olarakta görülmesi için çalışıyorlar. Bilinçli sürücüler yetiştirmek, motorsikleti olmayan ama bu iş için büyük bir ilgi sahibi olan kişilere motorsiklet alımı gibi desteklerde bulunmak ve yeni motorsiklet tutkunlarına cesaret vermek gibi önemli girişimlerde bulunma faaliyeti içerisindeler. Bunun yanı sıra, ara sıra bir araya gelip çeşitli sosyal aktivitelerde de bulunmaktadırlar. Özel günlerde çeşitli kamp düzenlemeleri yapılıyor ve bu kamplarda da yine çeşitli etkinlikler sunuluyor. Tabi bütün bu etkinlikler sonunda en önemli görülen faktör şüphesiz bütün etkinliklere katılan herkesin güvenliğidir. Kulüp bireyleri arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve güçlü bir topluluk oluşturmak için, bireyler arasındaki arkadaşlık bağı sayesinde bireyler arasındaki paylaşımları çoğaltıp güçlü bir bağ oluşturmaya çalışmaktadır. Çevreye ve yayalara, diğer canlı gruplarına karşı saygı ve etik değerleri yüklemek gibi amaçlara Hizmet etmektedir. Bu kulüp motorsiklet faydalarını ve pratik oluşunu Sakarya ilinden başlayarak tüm Türkiye genelinde anlatmakta ve motorsiklet tutkusunu yaymaktadır.

Sakarya Motorsiklet Eğitimi

Sakarya Motorsiklet Eğitim ‘i öncelik olarak güvenliği ön planda tutmaktadır. Bu nedenle önem verilen ilk eğitim sürücünün aksesuar eğitimidir. Profesyonel bir Motorsiklet sürücüsünün motorsiklet kontrolünün tamamının onda tutulması gerektiğini ve bu yönde eğitimler verilir. Bu nedenle ilk ders eğitimi bu konular üzerine verilir. Bu noktadan sonra sürücüye yokuş tırmanma, dik tırmanma gibi eğitimler verilmeye başlanır. Türkiye de engebeli arazilerle sıklıkla karşılaşıldığı için eğitimin ikinci aşaması bu yöndedir. Böylece sürücüye yeterli beceri, bilgi ve donanım yüklenmiş olur. Bunun yanında birçok sürüş tekniği ve benzeri eğitimler de verilerek kişi amaca uygun hazırlanmış olur. Bütün bunların yanında sürücüye aynı zamanda gece sürüş teknikleri içinde eğitim verilir gece başlayan bu eğitimlerin amaca sürücü adayının her şartlara hazırlıklı olabilmesi için hazırlanmasıdır. Böylece oluşabilecek kaza ya da benzeri olayların önüne geçilmiş olur. Bu yönde verilen eğitimler ile sürücülere bilinçli motor kullanma kabiliyeti, çevresine ve diğer sürücülere karşı daha duyarlı daha nazik ve daha farklı bir açısı aşılanır.

Motorsiklet Neden Tekler?

Bir motorsiklet yüzlerce farklı parçadan meydana gelmektedir. Bu nedenle bütün bu parçaların insan kontrolünde çalışması mümkün değildir. Bu nedenle teknik bazı problemler zaman zaman yaşanabiliyor. Motorsiklet tekleme sebebi ise teknik olarak hava akımı ve yakıt emilimi ile ilgili bir durumdur. Motorsiklet in teklemesi silindirlerin bir çeşit hava akımı sorunu dolayısıyla ateşlenmesi veyahut avans gibi ayar kısımlarında çalışmasına engel olan aksaklıkların bulunması nedeni ile oluşur. Bazen bu durum teklemeye değilde aracınızda titremeye yol açar. Bu durumlarda olan bir motorsiklet kullanılmamalı çünkü bu durumdaki bir motor yüksek yakıt sarfiyatı bunu takip eden performansta önemli düşüş eğilimi, aniden gaz ‘a yüklenildiğinde ani sarsıntılar gibi birbirine bağlı sorunlar zinciri doğurmaktadır.
 
Bütün bunların temel nedenleri olarak: motorun hava ayarının fazla açılmış ya da çok kapanmış olabileceğidir. Normal şartlar altında çalışan bir motorsiklet belli bir devir sayısına ulaşmışken motordan gaz kesildiğinde, manifold vakumu otomatik olarak zirve denilecek seviyelere çıkar. Bu nedenle motorunuz ‘daki yakıt memeleri normalde olması gerekenden daha fazla yakıt emilimi yaparlar. Bu arada farklı maddeler arasında oluşan çeşitli karışımları dengelemek için kullanılan hava memeleri, gaz tekrar açıldığı durumda sıfır değere yakın bir duruma ulaşır. Bu durumda normalde tükenen yakıttan daha fazla yakıt tüketilmesine yol açar. Gaz yine açıldığı zamanda bu sefer yakıt emen sistem çalışmaz ve yakıt emilme işlemi gerçekleşmemiş olur. Bu durum sonrası yakıt hava ayarı çok fazla açık ise yüklenen gaz sonrası motora yakıt maddesi yerine hava akımı iletimi gerçekleşmiş olur. Bu nedenle gaza yüklenildiği andan itibaren motorda düşük basınç ortamı oluşur ve motorsiklet teklemeye başlar. Bu nedenle motorun hava ayar eğilimi ve bunun çalışma sistemi düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekli bakım işlemi gereken zamanlar içinde mutlaka uygulanmalıdır.

Motorsiklet Neden Yağ Yakar?

Motorsikletler uzun süre kullanıldıklarında pistonlar zaman içinde bulundukları yatak içerisinde sürekli bir gidip gelme hareketi sergiledikçe sürtünme ve aşırı ısınmaya bağlı olarak silindirde ya da piston da aşırı miktarda aşınma sorunları oluşur. Bu neden motor yağı bu çiziklerin oluşturduğu kanalların içlerinden geçerek yanma odasına geçer ve yanma odasına geçen bu motor yağı burada yanmaya başlar. Bu sorun temel olarak motorsikletin alındığı ilk zamanlar da daha az belirgin olan bir sorun olsa da, daha sonrasında bu durum artık işin içinden çıkılamayacak bir konuma gelir ve bu durum ise motorda kompresyon bu gibi kaçaklara neden olur. Bu durumun yüzünden motor ilk alındığı zamankine oranla güç kaybeder ve sahip olduğu bu gücü zamanla azalamaya başlar. Motor bozulma noktasına gelir ve en son durum da ise motor reflektife işlemi gerektirecek bir hal almış olur.

Motorsiklet Nasıl Kullanılır?

Motorsiklet, iki adet tekeri olan, bisiklete benzeyen, içten yanmalı motoru olan, maksimum bir ya da iki kişiyi taşıyabilen bir ulaşım aracıdır. Motorsikletin ilk örnekleri, bisikletlere motor takma denemeleriyle oluşmuştur. Daha sonra motorsiklet ortaya çıkmış ve farklı tasarımlarla günümüze kadar gelmiştir. Motorsiklet tasarımlarında şekil değişse de motor hep aynı yerde kalmış ve değişmemiştir. Üretilen motorsiklet çeşitlerinde onları tip ve model olarak ayırmaktan ziyade müşterilerin ve motorsiklet kullanıcılarının tercihi ön planda tutulmaktadır. Mesela hem gezme amaçlı hem de spor amaçlı kullanılan motorsikletlerin özelliklerini bir tek motorsiklette birleştirme çalışması sonucunda ortaya çıkan ve üretilen gezi - spor motorsikletleri çok fazla motor sever tarafından tercih edilmektedir. Fakat bu motorsikletler gezi amaçlı kullanılanlar kadar rahat olmadığı gibi spor motorsikletleri kadar da hızlı olmamaktadır. Yani sonuç itibariyle gezi amaçlı kullanılan motorsikletten daha hızlı, spor amaçlı kullanılan motorsikletlerden de daha rahat bir motorsiklettir.
 
Motorsiklet kullanmaya öncelikle doğru motorsiklet tipiyle başlamak gerekmektedir. Motorsiklet sürmeye yeni başlayan biri birçok hata yapabilir ve kazaya açık durumdadır. Motorsiklet kullanmak diğer araçlara göre daha önemlidir çünkü tamamen açık halde olunduğu için korumasız bir durumda olunur. Bol bol pratik yapılmalı ve motorsiklet kullanmayı öğrenmeden trafiğin yoğun olduğu yerlere çıkılmamalıdır.

Hiç bilmeyen birinin küçük bir motorla başlaması oldukça doğru olacaktır.
 
Motor kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:
 
A. Motorun lastiklerini, jantlarını, kumandalarını, ışıklarını, yağını, dayamasını ve iasesini kontrol ederek sürüşe hazır olup olmadığı kontrol edilir.
 
B. Donanımları ihmal edilmemelidir. Koruyucu kıyafetler her zaman tam olarak giyilmelidir böylece motordan düşme ve park etmeye bağlı sürtünmelerin oluşturacağı bedensel yaralanmaları da engeller. Yüksek tehlike içeren bir taşıt olan motoru kullanırken tam donanımlı olunmalıdır. Bu koruyucu donanımlar şunlardır. 
 
Yaralanmayı engelleyebilecek donanımlar şunlardır:
 
 1) Başlık 
 2) Koruyucu ceket ve pantolon 
 3) Eldiven 
 4) Bot
 
C. Motor herkesin kendi ve motorunun boyuna göre ayarlanır. Motora soldan, ağırlık hafifçe tanka verilip motoru dengeleyerek binilir. Tüm ağırlık sol bacakta olacak şekilde sağ bacak havaya kaldırılır ve motorun üstünden aşılır.
 
 -Motora tam ortalı ve dik olarak oturulur.
 -Pedallara ayakların ayaları ile çok sağlam şekilde basılır.
 -Kumandalar erişilebilecek şekilde ayarlanmalıdır.
 -Elcikler omuzlardan bileklere doğru, kolların açısı ile aynı yönde ayarlanmalıdır. 
 -Kollar ve omuzlar kasılmamalı, gevşek tutulmalıdır. Baş, omuzlarınızın içine çekilmemeli dik tutulmalıdır. 
 -Elcikler aşırı sıkılmamalıdır. Bu hareket, dönüş hattının açılmasına neden olmaktadır. Rahat bir şekilde gidona dayanmadan ya da asılmadan tutulmalıdır.
 -Motor bacaklarla sıkıca tutulur, karın kaslarıyla da desteklenir.
 -Ağırlık kaydırmaları öne ve arkaya bel eğilerek yapılır ve kalça, sele üstünde öne arkaya kaydırılmaya çalışılmaz.
 
Bütün bunlar ayarlanıp motora oturulduktan sonra bir süre hissedilir ve aynalar ayarlanır. Her motor birbirinden farklı olduğu için güvenli sürüş için motoru iyi tanımak gerekir.

'DA ARA

Sektörler veya Firmalar arasında arama yapın...