Mediton İşitme Cihazları
Arama Yap
TÜM SEKTÖRLER

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Puan, Oy

Silver Üyeler


Ücretsiz Üyeler

Hizmetler

Arıcılık Tarihi

İnsanların mağara yaşamlarına kadar uzanan arıcılık, milattan önce 7000’li yıllara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduruyor. İlk kez arıcılığın ortaya çıkması ise; ağaç kovukları ve kaya oyuklarına yuvalanan arıların ballarının alınmasıyla başlar. Bu balların alınması sırasında yuva dağıtılır ve tüm arılar öldürülürdü. Gerçek, günümüzdeki arıcılık faaliyetlerinin temeli ise insanlar ve arılar arasında ilk anlaşmanın imzalanmasıyla başlanmıştır. Ağaç kovuklarındaki içi bal dolu yuvalardan balın hepsi değil bir kısmı alınmaya başlanmıştır. Arılara da bir miktar bal bırakılmış ve kovan yaptıkları yerlere zarar verilmemeye başlanmıştır. Taş devrine gelindiğinde ise artık arıcılık yapılmaya başlanan bir uğraş olmuştur. Ağaç ve mantar kovukları ile başlayan arıcılık sonradan kil ve topraktan yapılan kovanlarla devam ettirilmiştir. Günümüzde ise birçok modern arıcılık malzemesi üretilmiş ve arıcıların işleri oldukça kolay hale gelmiştir. Sakarya arıcılık malzemeleri firmaları tüm arıcılık faaliyetleri için geçerli olan malzeme, teknik ekipman, kıyafet ve birçok ürünü uygun fiyatlı olarak sunuyor.

Sakarya Arıcılık Malzemeleri

Türkiye’de bir gelenek halinde ilerleyen ve dünyada hatırı sayılır bir yerde olan arıcılık faaliyetleri için birçok farklı malzemeye ihtiyaç vardır. Kullanılan malzemeler ve teknik ekipmanlar ne kadar kaliteli, doğru ve işlevsel olursa alınan bal da bu denli yüksek kalitede olacaktır. İlk zamanlarda son derece zorlu uğraşlarla gerçekleştirilen arıcılık günümüzde modern çerçeveli kovanlara geçilmesiyle daha kolay bir hal aldı.

Arı Kovanları

Kendi içerisinde çeşitli türlere ayrılan arı kovanları; basit kovanlar, geçit kovanlar ve modern kovanlar olarak üç ana gruba ayrılıyor. Basit kovanlar; içi oyulmuş kütüklerin, saman ve çamur karışımıyla sıvanması sonucu oluşturulan görünümü de işlevselliği de basit olan kovanlardır. Geçit kovanlar ise daha gelişmiş bir sistem sunuyor ve istendiği zaman açılıp kovanının içinin kontrol edilmesini sağlıyor. Basit kovanlara göre daha kullanışlı olan geçit kovanlarda ön ve arkada iki adet kapı bulunur. Modern kovanlar ise teknik arıcılık faaliyetlerinde diğer kovanlara göre daha yüksek verimlilik sağlayan sistemleri sunar. Yönetimi tamamen kişilere ait olan ve yüksek bal verimliliği için gerekli olan tüm kovan çeşitleri Sakarya arıcılık malzemeleri firmaları tarafından avantajlı şekilde temin edilebilecektir.

Tüm Arıcılık Malzemeleri

Kovan dip tahtası: en alt kısımda bulunan parça

Kuluçkalık: dip tahtası üzerindeki uçuş deliği olan ana parçanın gövdesidir.

Ballık: Arıların sayısı artıp kuluçka yetersiz kaldığında kullanılan yapay bölümdür.

Çerçeveler: kovanlarda daha rahat hareket edilmesini sağlayan, arıların performansını arttıran ve zamanı iyi kullanmayı sağlayan ana kovan parçalarıdır.

Örtü tahtası: kovan kapağı altındaki iç kapaktır.

Arıcı körüğü: Arıların sakinleşmesi ve zarar vermemesi için kullanılan alettir.

Arıcı maskesi: arıcıların yüz bölümlerini arıların her türlü saldırısından koruyan ve kullanılması gerekli olan üründür.

DİĞER MALZEMELER

Arıcı eldiveni, el demiri, temel petek, mahmuz, bal bıçağı, bölme tahtası, sır tarağı, çerçeve teli, bal süzme makinesi ve daha çok farklı arıcılık malzemesini Sakarya arıcılık malzemeleri firmalarından en iyi fiyat avantajlarıyla temin edebilir ve işlerinizi daha kolay hale getirebilirsiniz.

'DA ARA

Sektörler veya Firmalar arasında arama yapın...