Mediton İşitme Cihazları
Arama Yap
TÜM SEKTÖRLER

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Puan, Oy

Ücretsiz Üyeler

Hizmetler

Sakarya Çelik Konstrüksiyon Firmaları

Sakarya Çelik Konstrüksiyon Firmaları ile tek ve çok katlı yapılar, fabrikalar, villa ve yazlıklar için dilediğiniz yapılara rahatlıkla kavuşabilirsiniz. Deprem, rüzgâr ve kar yüküne dayanıklı yüksek katlardan daha uzun açıklıklı yapılarak kadar oldukça dayanıklı binalar ile dilediğiniz amaca uygun ortamı elde edebilirsiniz. Sakarya çelik firmaları malzeme tedarikinden montaj ve ince işlerine kadar tüm detayları hazırlayıp anahtar teslim işlerle de çözüm üretebilmektedirler. Metre kara ve bina yüksekliğinde oldukça yüksek rakamların da rahatlıkla yapılabildiği, statik hesapların özenle hazırlandığı bu işlerde sizlere en özel çözümleri çelik firmaları ile bulabilirsiniz.

Neden Çelik, Neden Betonarme?

İnşaat malzemeleri arasında betondan sonra en yaygın olanı çeliktir. Bu durum Türkiye ve Türkiye benzeri ülkeler için de böyledir. Çünkü Amerika gibi çok gelişmiş ülkeler yapı ana malzemesi olarak beton yerine çelik kullanmayı tercih etmektedirler. Yaptıkları yüksek katlı binaları, iş merkezlerini betonarme olarak imal etselerdi, muhtemelen çelik yapı ile yapılandan 4-5 kat daha fazla bir ağırlığa sahip olacaktı. Bu da deprem yükünü 5 kat daha fazla alacağı anlamına gelir. Ağırlığın inşaat mühendisliğinde belli başlı zararları vardır. Bunlardan birincisi frekanstır. Frekans en basit tabiriyle sallanmaya başlayan bir yapının ya da malzemenin gidip gelmesi arasında geçen süre farkıdır. Deprem esnasında sallanmaya başlayan bir yapının frekansı büyükse yapı daha yavaş salınım yapacaktır. Yani şiddetli bir şekilde ve hızlı sarsıntılar olmayacak, bunun yerine ağır ağır salınımlar gözlenecektir. Şimdi bu olay size “olması gerektiği zaten bu değil mi?” sorusunu sorduracaktır. Hemen cevaplayalım. Hayır! Çünkü ağır salınım yapan binalarda salınım başladı mı çok zor duracaktır.

Sakarya Çelik Konstrüksiyon

Etkileri daha fazla görülecektir. Daha fazla çatlak ve kırık oluşacaktır. Merkezkaç kuvvetinden dolayı her sağa sola yalpalama sırasında yapı merkezden daha da uzaklaşacak ve önüne geçilemez bir hal alacaktır. Buna örnek olarak hafif bir aracın son hızla viraja girmesi ve tonajı ağır olan bir aracın yine son hızla viraja girmesi arasındaki farkı örnek olarak verebiliriz.

Çelik yapısı gereği hem hafif hem de dayanıklı bir malzemedir. Ayrıca deprem esnasında betonarmeden çok daha iyi ve dayanıklı bir davranış gösterir. Bunun yanında dezavantajları da vardır. Örneğin; yangından çok etkilenir. Isı derecesi olarak 1000 oC yi bulan yangınlarda aniden bir akma gösterir ve göçer. 

Çelik içinde bulunan Karbon miktarına göre adlandırılır. İçine konulan Karbon miktarı fazla ise gevrek ve kırılgan bir hal alacaktır. Eğer miktar az ise o zaman da çelik sünek yani elastik yapıda bir hale bürünür. Akma sınırı artar, ani kırılmaz ve göçme olmaz. Ama o çeliğin de yük taşıma kapasitesi yüksek karbonluya göre daha düşük olacaktır. Bunların biliniyor olması çelik konstrüksiyon yapımı aşamasından önemlidir.

Çelik Konstrüksiyon Nedir?

Peki, çelik meselesi tamam da “çelik konstrüksiyon” nedir? 

Tüm taşıyıcı sistemlerin çelikten üretildiği, özellikle deprem tehdidi taşıyan coğrafi bölgelerde tercih edilen, çoğunlukla elik konstrüksiyon fabrika binaları, çelik konstrüksiyon hangar, çelik konstrüksiyon spor tesisleri, çelik konstrüksiyon depo ve çelik konstrüksiyon atölyelerde kullanılan, geniş açıklıklara ve yüksekliğe sahip çelik yapı sistemidir.

Çelik yapılar diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere, statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahiptir. Çelik konstrüksiyon, hızlı, güvenli ve ekonomik olması ve belirli standartlara sahip olması nedeniyle hızla yaygınlaşan çelik yapı sistemidir.

Çelik Yapı Nedir?

Çelik yapı; maliyeti uygundur. Ön üretimli, fabrikasyon taşıyıcı elemanlar, düşük fiyata yüksek kalite sağlamakta ve inşaat süresini çok kısaltmaktadır. Çelik, taşıma kapasitesinin ağırlığına oranı en yüksek olan malzemedir. Çeliğin yüksek taşıma kapasitesi sayesinde çelik yapı elemanları, daha küçük kesit ve ölçülerde, daha hafif ve mükemmel kalitelerde üretilmektedir. Çelik yapılarda taşıyıcı eleman boyutları ahşap ve betona göre çok daha küçük olduğu için çok daha fazla kullanım alanı elde edilmektedir. Bu da yapı alanının daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Fiyat dengesi ve kısa yapım süreleri insanların daha erken yerleşmelerine imkân vererek daha az kira, faiz ve maliyet avantajı elde etmelerine olanak vermektedir.

Aynı zamanda çelik defalarca tekrar tekrar kullanılabildiği için geri dönüşümü yüksek ve karlı bir malzemedir.

Çelik çatı sistemleri için bilinmesi gereken bilgiler ise şöyledir:

Binaların bazılarının çatı yapımında kullanılan malzeme olarak çelik kullanılması binanın üzerine gelebilecek doğal afetlerin verdiği yükleri absorbe etmesini sağlayabilir. Bu şekilde yapılan yapıları bina üzerine kendi ağırlıklarından fazla bir yük ya da kuvvet uygulamaz. Özel olarak tasarlanan çelik blokların tamamen mühendislik hesaplamaları yapılarak bir araya getirilmesiyle bu yapılar yapılır. Sistemsel olarak bu dizaynların eski çatı yapma tekniklerinden oldukça fazla artısı vardır. Bu artıların içinde yüksek ısıya ve soğuğa dayanımının yüksek olması denilebilir. Metal malzemelerin daha uzun ömürlü olması da çelik çatıların getirdiği artıların içinde olmuştur. Özellikle konut imalatlarında çok fazla kullanılmayan bu sistemlerin nasıl ve ne amaçla yapıldığı konusunda insanların çok fazla bilgisi yoktur. Öyle ki çelik çatı nedir sorusu sorulduğunda birçok insan tam olarak nasıl ve ne amaçla yapıldığı hakkında fikir sahibi değildir.

Çelik çatıların diğerlerine nazaran daha uygun görsellik sağlayabilmesi tercih edilmesi açısından oldukça iyi bir sebep olmalıdır. Çelik çatılar genellikle büyük yapılarda kullanılmakta ve uzun ömürlü olması da bu çatıların yapılmasında ki amaçlardan biridir. Uzun seneler boyunca bakım istemeyen bu çelik çatılar oldukça kolay bir bakım ile kullanılmaya devam edebilirler. Sorulan çelik çatı nedir sorularına çelik çatıların tamamen bilgisayar ortamlarında üretildiği cevabı verilebilir. Bu nedenle tamamen sistemli ve aslına uygun montajının sağlanabilmesi de bu yapıların birçok büyük yapılarda kullanılmasının temel nedenidir. Çelik çatıların yapım aşamasından montajına kadar ki olan prosesleri tamamen sistemsel olarak yapılır ve işçiler ne yapacağını bilerek çalıştıklarından dolayı yapılan yapıya yorumlarını katmazlar. Büyük yapıların en üst çatılarının imalatında bilgisayar programları ile üzerine gelen doğal kuvvetler hesaplanır ve bunlara özel ölçülerde çelik sistemler yapılır. Büyük çelik profiller ile yapılan bu yapıların güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Çelik Çatı ve Çelik Bina Yapımı Hakkında Bilgiler

Çelik binaların kurulumu hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu binalar yeniden sökülüp takılabilmektedir. Çelik maddesel olarak %100 geri dönüştürülebileceği için aynı malzemeden istenilen sayıda yeniden bina yapılabilmektedir. Çevreye kesinlikle zarar vermemektedir.

Çelik evlerin iskeleti projenin şekline göre kalıbı çıkarılarak demirden inşa edilmektedir. Beton binalarda ilk olarak atılan zemin beton bir iskelet üzerine binmektedir. Bununla birlikte yeni bir kat çıkılmak istendiğinde yeni bir kalıp çıkartılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kalıp çıkartma safhası çok büyük yükler ve destek karkasları kullanılarak yapılmaktadır. Bu ağır yükler, zeminin beton yüzeyinden 5 santimetreye kadar aşınmasına yol açar. Bu beton kayıplarının yeniden onarılabilmesi için ikinci bir beton tabakasının yapılması gerekmektedir. Genel olarak kamu dairelerinde yapılacak olan bu işlemler önemli harcamaların yapılmasına neden olmaktadır. Bu tip binaların yerine çelik konstrüksiyonlu yapıların tercih edilmesi daha ekonomik olmaktadır.

Çelik iskeletli yapılar, betonarme binaların yapım hızından %40 daha hızlıdır. Demir binaların işçiliğinin daha az olması aynı şekilde işçilik masraflarından da tasarruf elde edilmesini sağlamaktadır.

Çelik binalar istenilen katta yapılabilmektedir. Çelik yapıların nizami bir şekilde kurulması gerekmektedir. Çelik konstrüksiyonlu yapılar depreme dayanıklı olduğu gibi yangın ve sel gibi doğal afetlere karşı da beton binalara göre daha dirençlidir.

Çelik binaların planları özel olarak hazırlanan yazılımlar üzerinde çizilmektedir. Galvanizli çelik kullanılması binayı daha sağlam yapmaktadır. Bu binaların hiçbir bölümünde beton kullanılmamaktadır.

Çelik konstrüksiyon yapılı evler 3 odadan başlayıp 6 odaya kadar değişkenlik gösteriyor. Fiyat aralığı ise 30 bin ile 60 bin TL arasında değişmektedir.

'DA ARA

Sektörler veya Firmalar arasında arama yapın...