Mediton İşitme Cihazları
Arama Yap
TÜM SEKTÖRLER

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Puan, Oy

Gold Üyeler

Silver Üyeler


Ücretsiz Üyeler

Hizmetler

Karoser Nedir?

Temel bir ifadeyle tanımlamak gerekirse karoser, araçların yolcuları veya yükleri taşıdığı bölgesidir. Otomobil gibi yolcu taşıma amaçlı kullanılan araçlarda, iç kısmında ve üzerinde bulunan ana parçaların (motor, şasi, tekerlek gibi) olduğu bölümün dışındaki dış kısımları kapsar. Araç türüne göre, farklı karoser yapıları vardır. Ayrıca karoser alüminyum ya da sac malzemelerden üretilebiliyor. Üretimde kullanılan malzemesinin dışında sınıflandırılması, alabildiği yük ağırlığı veya sahip olduğu yolcu kapasitesine göre yapılmaktadır. Tercihe göre açık, kapalı yapılı ya da şekilli karoser çeşitleri yapılabilmektedir. Açık yapılı karoser modelleri için; spor arabalar, kapalı karoser modelleri için; limuzinler örnek verilebilirler.

Dingil Ağırlığı ve Mesafesi Nedir?

Araçlardaki ön tekerleklerin merkezi ve arka tekerleklerin merkezi arasındaki mesafeye dingil(aks) mesafesi denir. Büyük aks mesafesi, aracın dengesi ve sürüş özellikleri açısından olumlu etki oluşturan faktördür. Araçlarda bulunan tekerleklerin aynı dingile bağlıyken karayolu zeminine aktarılan ağırlığı da, dingil ağırlığı olarak ifade edilir. Dingil ve dingil grubu ağırlıkları farklılık gösterir. Dingil ağırlığı en fazla :
 
 - Tek dingilde; 10 ton (tahriksiz)
 - Tek dingilde; 11.5 ton (tahrikli)
 
 İki dingilli aks grubu ağırlığı en fazla :
 
 Motorlu araçlar aks grubu ağırlığı;
 
 - Dingillerin arasındaki mesafe 1 mt.' den az olduğunda(1 mt. = d); 11.5 ton
 - Dingillerin arasındaki mesafe 1 - 1.3 mt. aralığında ise(1 mt. = d 1.3 mt.); 16 ton
 - Dingiller arasındaki mesafe 1.3 - 1.8 mt. aralığında ise(1 mt. = d 1.8 mt.); 18 ton
 - Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği ya da Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmeliği içerisinde belirtilen şartlara göre; 19 ton
 
 Römork ve yarı römorklarda aks grubu ağırlığı en fazla;
 
 - Dingiller arasındaki mesafe 1 mt.' den az olduğunda(d 1 mt.); 11 ton
 - Dingiller arası mesafe 1 - 1.3 mt. aralığında ise(1 mt. = d 1.3 mt.); 16 ton
 - Dingiller arası mesafe 1.3 - 1.8 mt. aralığında olduğunda(1.3 mt. = d 1.8 mt.); 18 ton
 - Dingiller arası mesafe 1.8 mt. ya da daha büyük olduğunda(1.8 mt. = d); 20 ton
 
 Üç dingilli aks grubu ağırlığı en fazla;
 
 - Dingiller arası mesafe 1.3 mt. ya da daha az ise(d = 1.3 mt.); 21 ton
 - Dingiller arası mesafe 1.3 mt. - 1.4 mt. aralığında olduğunda(1.3 mt. d = 1.4 mt.); 24 ton' dur.

Damper Nedir?

Yük taşıyan kamyonlar ve büyük araçlarda kasa kısmını kaldırmak için kullanılan ve aracın ağırlık dengesini sağlayan mekanizmaya damper denilir. Damper denildiğinde, akıllara ilk olarak ağır yük taşımak için kullanılan kamyonlar gelir. Geçmişte kum ve benzer malzemeler taşımak için kullanılabilen damperler, günümüzde daha farklı malzemelerin taşınmasında kullanılabilecek şekilde geliştirilen çeşitlere sahiptir.

Damper Motoru Nedir?

Damper motoru, hava debisi kontrol damperlerinin kumandası için kuallanılmaktadır. Sahip olduğu özel kelepçe sistemiyle, farklı damper millerine direk olarak monte edilebilir olması büyük kolaylık sağlamaktadır. Mekanik sıkışmalara karşı korumalı olan bu motorlar, her iki yön için de son noktaya gelindiğinde otomatik olarak durmaktadır.

Damper Pistonu

Silindir şeklinde olan pistonlar, damperin kaldırılmasını sağlayan liftler olarak ifade edilirler. Önden ya da alttan kaldırmalı özelliğinde olabilmektedirler. Dengeli ve sistemli şekilde damperi kaldırarak, işlevini yerine getirmesini sağlarlar.

Damper Pompası

Damper pompası, sistemin vazgeçilmez elemanlarından bir tanesidir. Farklı sistem ve malzeme yapısına sahip olabilen damper pompaları, yüksek basınçlarda çalışırlar. Araç devrine uygun olan özelliklerde damper pompası kullanımı, sorunsuz ve verimli şekilde çalışmasını sağlar.

Araç Üstü Lowbed Nedir? Ne İşe Yarar?

Araç üstü lowbet büyük ebatta iş makinalarını taşımak için kullanılır. Özellikle JCB, ekskavatör, forklift gibi büyük hacimli ve ağırlıkta araçların taşınması, nakliyesi ve bir noktadan başka bir noktaya götürülmesi esnasından araç üstü lowbet ile oldukça güvenli ve hızlı işlemleri yapmak mümkündür. Sakarya araç üstü lowbet ile iş makinalarını çalışma alanlarına güvenle aktarabilirsiniz.

İkinci El Damper ve Sıfır Damper Arasındaki Farkla

Damperler yoğun alaşımlı metallerden oluştuğu için zamanla deformasyona uğrar. Bu sebeple sıfır yapılan bir ürünün mukavemeti daha yüksektir. İkinci el damper ve sıfır damper arasında ki fark dayanım ve mukavemet farkıdır. Alaşımın aşınması, yıpranması ve dayanımın düşmesi sonucu kısa sürede yüksek ağırlıklara karşı kopma, kırılma, arıza vermesi daha yatkın olup sıfır damper seçimi bu açıdan son derece önemlidir.

'DA ARA

Sektörler veya Firmalar arasında arama yapın...